Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقش تهویه مطبوع در انتقال ویروس کرونا بسیار مهم تر از آن چیزی است که تصور میشود، اگر تاکنون به تهویه مطبوع و داشتن هوای سالم و پاک برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا توجه نکرده اید، پیشنهاد میکنیم ادامه این مطلب را بخوانید.

 به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، نقش تهویه مطبوع در انتقال ویروس کرونا بسیار مهم تر از آن چیزی است که تصور میشود، اگر تاکنون به تهویه مطبوع و داشتن هوای سالم و پاک برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا توجه نکرده اید، پیشنهاد میکنیم ادامه این مطلب را بخوانید تا درک درست تری از طرز کار سیستم های تهویه داشته باشید و به اهمیت وجود آنها در این روزهای زندگی همه مردم پی ببرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهویه مطبوع چیست؟

تهویه مطبوع به طور دقیق عبارت است از  فن آوری رساندن شرایط طرح داخل به شرایط استاندارد یا آسایش مطلوب. شرایط می تواند شامل کیفیت هوا، دما، رطوبت و فشار باشد. طراحی سیستم تهویه مطبوع را مهندس مکانیک با استفاده از اصول ترمودینامیک، مکانیک سیالات و اصول انتقال حرارت انجام می دهد. در برخی از مواقع لغت تبرید نیز به دنبال تهویه مطبوع می آید. (برای مشاهده کلیه دستگاه های تهویه مطبوع اینجا کلیک کنید)

استاندارد مرجع تهویه مطبوع در کشور آمریکا استاندارد اشری ASHRAE است و به عنوان مرجع طراحی در کنار مباحث چهاردهم و شانزدهم  نظام مهندسی مورد استفاده قرار می گیرد.

تجهیزات تهویه مطبوع دقیقا شامل چه دستگاه هایی میشود؟

دستگاه های تهویه بسته به نوع عملکردی که دارند در دسته بندی های مختلفی قرار میگیرند در ادامه ما لیست پراستفاده ترین این دستگاه ها را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

چیلر مینی چیلر فن کویل کولر گازی و آبی برج خنک کننده داکت اسپلیت اسپلیت کانالی اسپلیت دیواری هوارسان روف تاپ سیستم وی آر اف (VRF) مزایای کلی سیستم های تهویه مطبوع

امروزه به سبب گسترش زندگی ماشینی و افزایش آلاینده ها و ویروس های متعدد، سلامت هوای محیط تاثیر مهمی بر زندگی انسان داشته و بسیار حائز اهمیت است، به همین منظور استفاده از تهویه مطبوع هوای ساختمان، محل کار و مجتمع ها می تواند بر بهبود سبک زندگی و سلامتی انسان ها بسیار تاثیرگذار باشد، تهویه مطبوع از طرق مختلف این شرایط را در محیط های مسکونی، صنعتی، تجاری، پزشکی، اداری و بدون در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی برای انسان فراهم می‌کند که عبارتند از:

بوجود آوردن هوای پاک و سالم کنترل سرعت وزش هوا و تصفیه ی هوا کنترل رطوبت به وسیله ی خشک کردن ورطوبت دهی کنترل دمای محیط به وسیله ی سرمایش و گرمایش دهی ضد عفونی و ایزوله کردن هوا در محیط های پزشکی و بیمارستان ها

این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که اهمیت استفاده از دستگاه ها و سیستم های تهویه مطبوع تا قبل از اپدیمی کرونا برای تمام مردم آشکار نبود و صرفا افرادی که در کارخانجات و بیمارستان ها مشغول به کار بودند به تهویه مطبوع کارکنان خود اهمیت میدادند، اما این روزها میتوان گفت استفاده از سیستم های تهویه در هر محیطی اعم از کاری و حتی منازل لازم و ضروری شده است.

نقش تهویه در پیشگیری از شیوع کویید 19

طبق آخرین پژوهش ها، متخصصان بهداشت جهانی و پزشکان به این نتیجه رسیده اند که این ویروس از طریق هوا هم پخش شده و انتقال می یابد، این موضوع می تواند تا حد زیادی نگران کننده باشد به ویژه در محیط های بسته که جریان هوا در آن بسیار پایین است.

به گفته پزشکان ویروس کووید ۱۹ روی سطوح مختلف در زمان مشخص می تواند زنده بماند و هرچه سطح صاف و صیقلی تر باشد، عمر ویروس روی این سطوح بیشتر خواهد بود، وقتی ما خارج از منزل هستیم اگر در محیط های آلوده تردد کنیم حتی با وجود ماسک، ویروس روی لباس، کفش ،کیف ، گوشی موبایل و… می چسبد و ما ویروس را باخود به هرجا که می رویم حمل می کنیم.

راهکارهای استفاده از تهویه مطبوع در مقابل ویروس کرونا

حال که با نقش تهویه مطبوع در انتقال کرونا آشنا شدید، سوال بعدی این است که تهویه مطبوع دقیقا به چه صورت باعث جلوگیری از انتقال این ویروس منحوس میشود؟ درواقع در محیط های بسته که جریان هم خیلی کم رخ میدهد احتمال انتقال براساس گفته پزشکان وجود دارد، حال فرض کنید فرد ناقل و یا مبتلا به کرونا وارد محیط بسته ای میشود و ویروس را نیز با تنفس و بزاق خود در صورت نداشتن ماسک وارد میکند، در این شرایط تهویه مطبوع با گرفتن هوا و عبور هوا از روی فیلترهای دستگاه، بسته به انتخاب شما هوا رو گرم یا سرد میکند و مجدد در محیط پخش میکند.

در این شرایط در صورتی که در هوای محیط ویروس یا میکروبی وجود داشته باشد نیز پخش میشود و بهترین راهکار در این مرحله استفاده از دستگاه های هواساز معمولی یا پیشرفته است که هوای پاک تولید کرده و در هر فیلتر تهویه حدود 30 درصد هوای تازه به محیط وارد میکنند و احتمال شیوع میکروب و ویروس هایی از جمله کرونا را به شدت کاهش میدهند.

تمام دستگاه های تهویه مطبوع اعم از فن کویل و داکت اسپلیت و هواساز دارای فیلتر هستند که این فیلتر ها بیشتر به منظور جلوگیری از ورود ذرات معلق در هوا استفاده میشوند و عملا دربرابر ویروس بی فایده هستند، برای حل این مشکل چند راهکار وجود دارد که باید به طور همزمان برای جلوگیری از انتقال ویروس استفاده شوند:

تعویض فیلترها و استفاده از های فیلترهای قوی و کیسه ای ورود هوای تازه به محیط با دستگاه های هورسان شستشوی منظم هواساز و فیترهای فن کویل و داکت اسپلیت حداقل یک ساعت قبل از حضور افراد در ساختمان با سرعت نامی شروع به کار کرده و یک ساعت بعد از خروج کلیه افراد به سرعت حداقل کاهش یابد. از شرکت ها و تکنسین های فنی و آموزش دیده براب بررسی صحت عملکرد دستگاه ها کمک بگیرید. دما بین ۲۴ تا ۳۰ درجه سانتی گراد و رطوبت بین ۴۰ تا ۷۰ درصد تنظیم گردد.

این نکته را به خاطر داشته باشید که افت فشار دستگاه به علت استفاده از فیلترهای قوی مهمترین مشکلی است که دستگاه های تهویه با آن رو به رو هستند، خوشبختانه دستگاه های تهویه شرکت آسا تهویه سپند به گونه ای طراحی شده که برای استفاده در شرایط خاص و فیلتر های قوی بهینه میباشد و دستگاه تهویه شما در این شرایط با افت هیچگونه فشاری رو به رو نخواهد شد.

منابع : https://asatahvieh.com - https://www.who.int/

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیستم تهویه بیماری کرونا ویروس کرونا دستگاه های تهویه سیستم های تهویه تهویه مطبوع تهویه مطبوع انتقال ویروس ویروس کرونا دستگاه ها نقش تهویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۹۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با گرامیداشت هفته زمین پاک با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین»، زنگ آموزش محیط زیست در مدارس سمای شیروان نواخته شد.

سرپرست اداره‌کل امور مدارس سمای شیروان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری انا با اعلام این خبر به خبرنگار آنا گفت: برنامه روز زمین پاک در کوهستان پارک شیرکوه با همکاری سمای شیروان، شهرداری و شورای اسلامی شهر، اداره محیط زیست، اداره منابع طبیعی و اداره آموزش و پرورش و دانش‌آموزان دبستان دخترانه سمای شیروان برگزار شد.

ابراهیم رئوفی اظهار کرد: امروزه در کشور‌های پیشرفته و برخی از کشور‌های در حال توسعه همچون ایران کوشش می‌شود تا اهمیت صنعت بازیافت و منافع متعدد آن از طریق آموزش، مراحل مختلف روند بازیافت و نتایج به دست آمده به عموم مردم شناسانده شود.

وی افزود: از آنجا که جمع‌آوری، تفکیک و بازیافت زباله‌ها ارتباط مستقیمی با زندگی روزمره مردم دارد، اجرای کامل و مداوم آن نیازمند فرهنگ‌سازی است و در این بین نقش کودکان و نوجوانان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

سرپرست اداره کل امور مدارس سمای شیروان با بیان اینکه کودکان بدانند چگونه می‌توان از طریق جمع‌آوری زباله و بازیافت به محیط زیست کمک کرد، ادامه داد: البته در این زمینه مدارس کمک زیادی به شناساندن مراحل مختلف بازیافت و آموزش آن کرده‌اند.

مسئول منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی هم با تأکید بر اینکه عادت به رفتار‌های صحیح از کودکی نتیجه مؤثرتری دارد، چراکه کودکان در سن یادگیری هستند، مطرح کرد: داشتن زمین پاک مستلزم تغییر سبک زندگی جامعه انسانی و صرفه‌جویی در مصرف آب، برق و گاز پیش‌نیاز تغییر سبک زندگی است، به‌عنوان مثال برای تولید بسیاری از انرژی‌های قابل مصرف جامعه به‌دلیل کمبود منابع از سوخت‌های نامتعارفی همچون مازوت استفاده می‌شود، چراکه سوختن ناقص این ماده خطرناک موجب تولید و رهاسازی آلاینده‌های گازی به جوّ کره زمین می‌شود.

علی گُردمَردی تبیین کرد: تغییر اقلیم نتیجه فعالیت‌های مشابه این اتفاق است که سبک زندگی کنونی ما موجب شده مانند آن فعالیت مخرب داشته باشیم، این فعالیت‌ها، چرخه‌های زیستی را برهم زده یا کاملاً از بین می‌برد و پیامدهای منفی بسیار زیادی حتی در کوتاه‌مدت دارد.

راضیه احمدزاده مدیر دبستان دخترانه سمای شیروان هم با تأکید بر اینکه عادت به رفتار‌های صحیح از کودکی نتیجه مؤثرتری دارد، چراکه کودکان در سن یادگیری هستند، گفت: آموزش تفکیک از مبدأ در مدارس به‌منظور ترویج این فرهنگ در نسل‌های آینده باید در رأس اقدامات قرار گیرد و کودکان به‌عنوان شهروندانی که مدیریت فردای شهرمان به دست آنان خواهد بود، مخاطبان خاص ما محسوب می‌شوند.

در این مراسم، دانش‌آموزان در یک فضای شاد، خواهان داشتن هوای پاک شدند.

همچنین اجرای سرود توسط همیاران محیط زیست، نوشتن پیام روز زمین پاک با درب بطری بازیافتی، شرکت در مسابقه نقاشی با موضوع شعار زمین پاک (سیاره زمین در مقابل پلاستیک)، تقدیر از همیاران محیط‌زیست، برگزاری ساعتی با محیط‌بان در فضای سبز کوهستان پارک شیرکوه از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • پوستکوعلو: اهمیت رویارویی با آرسنال برای جلوگیری از اوج‌گیری رقیب‌ اصلی‌مان را درک می‌کنیم
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه