Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@07:15:59 GMT

چگونه با گرمای هوا مقابله کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۰۰۷۶

چگونه با گرمای هوا مقابله کنیم؟

امواج گرما در بسیاری از نقاط جهان، خطرات زیادی ایجاد کرده و فاجعه‌های بسیاری مرتبط با آب‌وهوا رخ داده است. زندگی شهری، شلوغی، ازدحام ناشی از جمعیت، تردد وسایل نقلیه، تجهیزات صنعتی و دستگاه‌های تهویه نقش اصلی در گرمایش دارند. به‌علاوه سطوحی مانند بتن و آسفالت نیز گرمای خورشید را جذب و فضاهای اطراف را گرم می‌کنند به‌طوری‌که حرارت بالای خود را بعد از غروب خورشید نیز از دست نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرهایی که معمولا دمای خنک یا معتدلی دارند، بیشتر در معرض خطر  امواج گرمایی هستند، به‌طوری‌که ساکنان این مناطق مجهز به سیستم تهویه مناسب نیستند و دولت‌ها کمتر فضاهای خنک‌کننده اضطراری را ارائه کرده‌اند. بر اساس یافته‌های دفتر ملی تحقیقات اقتصادی ایالات‌متحده، مرگ ناشی از گرما در سطح جهان در پایان قرن می‌تواند تقریبا برابر با میزان مرگ‌ومیر تمام بیماری‌های عفونی باشد.

شاید بهترین راه‌حل برای خنک‌سازی شهرها استفاده بیشتر از دستگاه‌های تهویه و خنک‌کننده باشد اما این موارد مشکلات خاص خود را دارد و باعث گرم‌شدن کره زمین خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود تعداد وسایل خنک‌کننده در حال استفاده از ۳.۶ میلیارد امروز به ۹.۵ میلیارد دستگاه در سال ۲۰۵۰ برسد.

هرچه دمای کره زمین بیشتر شود، شهرهای بیشتری به دنبال روش‌های جدید برای کاهش دمای شهری و محافظت از ساکنان خود هستند. امواج گرمایی به‌عنوان کشنده‌ترین فجایع مرتبط با آب‌وهوا در اروپا شناخته شدند. البته محله‌های فقیرنشین بیشتر تحت تاثیر افزایش دما هستند زیرا ساکنان کمتر به تهویه هوا و فضای سبز دسترسی دارند، از این‌رو بیشتر در معرض عوارض بهداشتی مرتبط با گرما خواهند بود.

با توجه به سال‌های گرم و احتمال افزایش گرمای بیشتر، بسیاری از شهرهای جهان به دنبال راهکارهایی برای کاهش دما و تحمل زندگی برای ساکنان خود هستند که در ذیل به برخی از آنها اشاره شده است.

سایه درختان به کاهش جذب گرما توسط جاده‌ها و مناطق آسفالتی کمک می‌کند، علاوه براین، درختان مقدار اندکی از آب برگ‌های خود را آزاد می‌کنند و به خنک‌شدن فضای اطراف خود نیز کمک خواهند کرد. برای مثال، بسیاری از شهرها برنامه‌های طولانی (۲۰ ساله) برای کاشت درختان دارند تا از این طریق، به کاهش اثر جزیره گرمایی در مناطق شهری کمک کنند. بام‌های سبز نیز منبع حیاتی برای تولید موادغذایی و کاهش دما خواهند بود. همچنین همه افراد می‌توانند با افزایش کاشت درختان در مناطق زندگی خود در افزایش فضای سبز و کاهش دما موثر باشد. محققان اظهار کردند: با سبزکردن نمای ساختمان، سقف و ارتقاء طراحی ساختمان‌ها می‌توان به کاهش دمای شهرها کمک کرد.

وین، پایتخت اتریش خیابان‌های خنک بدون ماشین ایجاد کرده است و با ممنوعیت تردد وسایل نقلیه و آبپاش‌های خنک‌کننده موجب کاهش دمای چند درجه‌ای شده است. همچنین، سنگ‌فرش‌های متخلخل که از قسمت زیرین آب به بیرون می‌فرستند باعث کاهش گرمای شهر می‌شوند. علاوه بر این، در پاریس برنامه‌ای برای یافتن سایه در شهر ارائه شده است.

البته نتایج بررسی نشان داده است که خانواده‌های فقیرتر در بسیاری از شهرهای جهان که با پرداخت قبض آب و برق مشکل دارند، سعی می‌کنند در روزهای گرم، کمتر از دستگاه‌های خنک‌کننده استفاده کنند.

محققان دریافتند، مداخلات در سطح شهر می‌تواند تاثیرات فشار روانی را تا حد بسیاری کاهش دهد. برای مثال استفاده از سقف سفید که ۸۰ درصد نور خورشید را منعکس می‌کند در مقایسه با سقف تیره با انعکاس  ۲۰ درصد نور خورشید، حدود ۳۰ درجه سانتیگراد، سردتر است.

آژانس بین‌المللی انرژی تخمین زده است که شهرها با طراحی مناسب می‌توانند ۲۵ درصد از انرژی مورد استفاده خود را برای گرمایش و سرمایش صرفه‌جویی کنند.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که شهرها در اجرای راهکارهای مبتنی بر طبیعت برای مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی پیشگام هستند و این موارد می‌تواند به کاهش هزینه‌های خنک‌سازی، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، کمک به شهرها برای انطباق با تاثیرات آب‌وهوایی، مقابله با از دست‌دادن تنوع زیستی و محافظت از سلامت انسان کمک کنند.

۲۳۵۲۳۷

کد خبر 1534442

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: گرما خنک کننده کاهش دما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۰۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی گفت: بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرهای استان، محدوده هدف بازآفرینی شهری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی و به نقل از روابط عمومی استانداری، علیرضا عباس‌زاده در ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان اظهار کرد: یکی از مهمترین بخش‌هایی که در مدیریت شهری در سطح استان و کشور حائز اهمیت بوده، بازآفرینی نقاط هدف شهری است.

وی با بیان اینکه برای زیست بهتر مردم، لازم است بافت‌های ناکارآمد شهری بازآفرینی و آماده شوند، افزود: در ۹ شهر استان از قبیل بشرویه، بیرجند، نهبندان، قاین، سرایان، فردوس، خوسف، گزیک و قهستان طرح‌های مصوب برای بازآفرینی شهری داریم.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی گفت: اکنون بیش از ۳۳ درصد جمعیت شهری استان در بافت ناکارآمد و فرسوده ۹ شهر استان سکونت دارند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرهای خراسان جنوبی جزو محدوده هدف بازآفرینی شهری هستند، ادامه داد: باید زیرساخت‌های لازم را در این مناطق شهری و جمعیتی برای مردم فراهم کنیم.

عباس‌زاده ادامه داد: ستاد بازآفرینی پایدار شهری مأموریت دارد از محل اعتبارات گوناگون برای تأمین زیرساخت‌ها در مناطق هدف تصمیم‌گیری کند.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات هدف تعریف شده است، اظهار داشت: عمده این پروژه‌ها به بهره‌برداری رسیده است و تعدادی باقی‌مانده که مصوب شد از محل اعتبارات مالیات بر ارزش‌افزوده استان که به شهرداری‌های مربوطه اختصاص پیدا می‌کند، این پروژه‌های نیمه‌تمام تکمیل شوند.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی گفت: امیدوارم با این مصوبه، همه پروژه‌های نیمه‌تمام مناطق هدف بازآفرینی پایدار شهری استان در سال‌جاری به بهره‌برداری برسد و در ادامه، پروژه‌های جدیدی تعریف کنیم.

وی یادآور شد: برای اینکه ساکنان بافت فرسوده نسبت به نوسازی خانه‌های خود تشویق شوند، طرح کلید به کلید توسط دولت اجرایی شده است که مردم می‌توانند اطلاعات دقیق‌تر این طرح را از ادارات راه و شهرسازی و شهرداری‌ها دریافت کنند.

عباس‌زاده با بیان اینکه باید از تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم استفاده کرد، گفت: سال گذشته مبلغ ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای اجرای ۱۰ طرح در شهرهای مختلف استان اختصاص پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهرهای بیرجند و قاین دارای سکونت‌گاه‌های غیررسمی هستیم، خاطرنشان کرد: تاکنون در زمینه بهسازی معابر، ایجاد مراکز فرهنگی و ورزشی، جایگاه خدمات اجتماعی، فرهنگسرا، اجرای کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی، تکمیل فضاهای سبز و خدمات به مردم اقداماتی شده است که درمجموع ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه سال‌های گذشته قیر رایگان به شهرداری‌های بیرجند و قاین اختصاص پیدا کرده است، افزود: تاکنون درمجموع ۸۲ هزار مترمربع از معابر آسفالت شده، به‌طوری‌که در شهر بیرجند و منطقه مهرشهر تمام معابر آسفالت شده است.

میرمحمد مودی، دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری و مدیرکل راه‌وشهرسازی خراسان‌جنوبی هم در این جلسه با ارائه گزارشی گفت: در حال حاضر در ۹ شهر استان با جمعیت ۳۳۳ هزار و ۵۱۱ نفر که شامل ۳۳ درصد از جمعیت استان می‌شود، محلات هدف مستقر هستند.

وی با بیان اینکه مجموع مساحت هدف بازآفرینی در استان ۶۵۴ هکتار است، افزود: ۷۹ طرح در محلات هدف در دست اقدام است که تاکنون ۶۵ طرح تحویل شده و تعداد هشت طرح در حال انجام بوده و پیشرفت متوسط فیزیکی آن ۹۴ درصد است.

به گزارش ایمنا؛ بررسی و تصویب پروژه‌های موضوع بند ب تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، ارائه سند ملی توانمند سازی و ساماندهی سکونت‌گاه‌های غیررسمی و گزارش عملکرد شهرداری بیرجند و قاین در خصوص عملکرد قیر رایگان تخصیصی در سال ۱۴۰۱ از موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

کد خبر 748632

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • دستگاه‌ها برای مقابله با سرقت، توپ را به زمین یکدیگر نیندازند
  • ال نینو و موج گرما آسیا را سوزانده است
  • موج گرمای غیرعادی در غزه جان کودکان فلسطینی را می‌گیرد
  • برچسب شیشه هیوندای در تابستان به دادتان می‌رسد!
  • گرمای طاقت فرسا در نوار غزه
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • پایداری گرمای هوا در گیلان
  • ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان