Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@00:07:25 GMT

کاهش گرمايش زمين با استفاده از گازهاي طبيعي

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۳۷۰۵

خبرگزاری آریا-استفاده از گاز پروپان به عنوان سردکننده در دستگاه‌های تهویه هوا می‌تواند، از گرم شدن زمین به میزان حدود 0.1 درجه سانتی‌گراد جلوگیری کند.
به گزارش خبرگزاری آریا، در حالی که انتظار می‌رود تا نیمه سده جاری میلادی تعداد دستگاه‌های سرمایشی تهویه هوا به 3.7 میلیارد دستگاه برسد، استفاده از گاز پروپان در آن‌ها می‌تواند تاثیر مهمی در کاهش گرمایش زمین داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس این گزارش، استفاده از گاز پروپان به عنوان سردکننده در دستگاه‌های تهویه هوا می‌تواند تا پایان سده جاری از گرم شدن زمین به میزان حدود 0.1 درجه سانتی‌گراد جلوگیری کند.
این میزان کاهش در حدود یک سوم از میزان افزایشی است که باقی مانده تا آنکه دمای جهانی به هدف تعیین شده در توافق پاریس در مورد محدود کردن گرمایش به 1.5 درجه بالای سطوح صنعتی برسد.
در سال 1987 بیشتر کشور‌ها متعهد به کنار گذاشتن گاز‌های مورد استفاده در دستگاه‌های سرمایشی موسوم به «هیدروفلورکربن» (hydrofluorocarbons/HFCs) شدند. هیدروفلورکربن‌ها به لایه اوزون صدمه وارد نمی‌کنند، اما گاز‌های گلخانه‌ای نیرومندی به شمار می‌روند و برخی از آن‌ها تاثیری هزاران بار بیشتر از دی‌اکسید کربن بر روی گرمایش جهانی دارند.
از آن زمان تاکنون بیش از 100 کشور جهان متعهد به جایگزین کردن سردکننده‌های هیدروفلورکربن به منظور کاهش انتشار از بخش سرمایشی شده‌اند؛ بخشی که در حدود هفت درصد از انتشار جهانی گاز‌های گلخانه‌ای را به خود اختصاص می‌دهد.
توبی پیترز از دانشگاه بیرمنگام انگلیس گفت: اگر انتشار با روند فعلی ادامه یابد این رقم تا سال 2030، دو برابر می‌شود.
پالاف پوروهیت از موسسه بین‌المللی تحلیل سامانه‌های کاربردی در اتریش و همکارانش در این زمینه تاثیر جایگزین کردن هیدروفلورکربن با پروپان در رایج‌ترین دستگاه‌های تهیه هوا یعنی تهویه‌های اسپلیت را بررسی کرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: یک تن گاز پروپان تاثیر گرمایشی کمتری نسبت به همان میزان دی‌اکسید کربن دارد.
محققان در این زمینه مدل‌های آب و هوایی و اقتصادی را برای مقایسه سه سناریو مورد استفاده قرار دادند. در یک سناریو، استفاده از هیدروفلورکربن‌ها همچنان ادامه می‌یابد.
در سناریوی دوم، گاز هیدروفلورکربنی که بیشترین استفاده را دارد با نوع دیگری از هیدروفلورید کربن که گرمایش کمتری در پی دارد، جایگزین می‌شود، اما این جایگزین نیز همچنان صد‌ها برابر قوی‌تر از دی‌اکسید کربن است. در سناریوی سوم، از پروپان به عنوان سردکننده در تمام دستگاه‌های تهویه اسپلیت استفاده می‌شود.
این محققان دریافتند که تغییر به گاز پروپان موجب جلوگیری از گرمایشی به میزان 0.06 و 0.12 درجه سانتی‌گراد تا سال 2100 میلادی می‌شود. تغییر به یک گاز هیدروفلورکربن ضعیف‌تر نیز از گرمایش به میزان 0.03 درجه سانتی‌گراد جلوگیری می‌کند.
الکس هیلبراند عضو شورای دفاع از منابع ملی آمریکا که یک سازمان هواداری محیط زیست است، در این زمینه اظهار داشت: جلوگیری از گرمایش به میزان 0.1 درجه سانتی‌گراد «کار بزرگی» است.
وی خاطرنشان کرد: این میزان کاهش تقریبا معادل نیمی از آن مقداری است که کنار گذاشتن تدریجی هیدروفلورکربن‌ها قصد دارد با کاهش 80 درصدی استفاده از هیدروفلورکربن‌ها تا سال 2047 به آن دست یابد.
اما اتخاذ و کاربرد گسترده پروپان بخصوص برای کشور‌هایی مانند هند و چین که تقاضای سرمایشی در آن‌ها به سرعت رو به افزایش است، کار چالش‌برانگیزی خواهد بود.
این در حالی است که انتظار می‌رود تا سال 2050 میلادی در حدود 3.7 میلیارد دستگاه تهویه هوا در جهان مشغول وجود داشته باشد و کارشناسان تاکید می‌کنند که بهتر است بخش زیادی از این دستگاه‌ها از پروپان استفاده کنند.
از سوی دیگر، چون 80 درصد از انتشار گاز‌های آلاینده مرتبط با بخش سرمایش از محل تولید برق مورد نیاز دستگاه‌های سرمایشی ناشی می‌شود، تولید دستگاه‌های سرمایشی با بهره‌وری بالاتر انرژی و نیز تامین انرژی از منابع غیرآلاینده نیز مورد نیاز است.
بنابر اعلام نشریه«نیوساینتیست»،مواد سردکننده سازگار با آب هوای دیگری مانند آمونیاک (ammonia) نیز ممکن است برای مکان‌ها و کاربرد‌های متفاوتی سودمند باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: گرمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۳۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۱۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رضوانشهر

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ حامد شادبهر با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی یک وظیفه همگانی است، اظهار کرد: مجموعه انتظامی در برخورد با سودجویان و متخلفانی که نسبت به تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی اقدام می‌کنند از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.

وی در ادامه از دریافت خبر تصرف اراضی ملی توسط فردی سودجو در شهرستان رضوانشهر و آغاز تحقیقات پلیس در این زمینه خبر داد و گفت: مأموران انتظامی به همراه کارشناسان اداره منابع طبیعی به محل اعلامی اعزام شدند.

فرمانده انتظامی شهرستان رضوانشهر با اشاره به اینکه در بازدید از زمین مورد نظر مشخص شد، متهم هزار و ۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی را به تصرف خود درآورده و به صورت غیرقانونی آن را به وسیله سیم‌خاردار و فنس محصور کرده است، افزود: متهم ۵۷ ساله این پرونده برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.

این مقام انتظامی از رفع تصرف و جمع‌آوری کلیه آثار تجاوز با حکم قضائی خبر داد و بیان‌داشت: کارشناسان ارزش تقریبی این اراضی را ۲۰ میلیارد ریال برآورد کردند.

سرهنگ شادبهر در پایان خاطرنشان کرد: زمین‌خواران بدون در نظر گرفتن حق عامه مردم در بهره‌مندی از نعمت‌های خدادادی با هدف رسیدن به سودهای کلان اقدام به تصرف زمین و منابع طبیعی می‌کنند که برای مقابله با این مشکل همکاری همه مردم و دستگاه‌های نظارتی الزامی است.

کد خبر 6090174

دیگر خبرها

  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • مجهز بودن ۹۷ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد به سیستم سرمایشی
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۱۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رضوانشهر
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • دستگاه‌ها برای مقابله با سرقت، توپ را به زمین یکدیگر نیندازند
  • علت چرخش مچ پا چیست؟
  • تمرینات ورزشی برای مچ پا